Luxe Schutting
Semi Luxe Schutting

INFO

Voor een gratis offerte op maat of meer informatie kunt u hier vrijblijvend contact met ons opnemen.
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uiteraard kunt u ons ook bellen op 0492-555326 of 06-42589884

Vraag en antwoord

Tips voor het aanvragen bij een offerte.

Een 19, 21 of 23 plankschutting?

Het aantal planken in een schutting bepaald de privacy van uw afscheiding. Dit heeft te maken met de doorkijk.

19 planken heeft de meeste doorkijk, dus mensen die langs de schutting lopen hebben enige doorkijk.

21 planken heeft een bescheiden doorkijk. Dus voorbijgangers kunnen een glimp opvangen door de schutting.

23 planken geeft de meeste privacy bij een schutting. Deze schutting heeft geen doorkijkruimte.

Bouwterrein:

Voor het plaatsen van de schutting hebben wij een werkruimte van +/- 50cm breedte nodig. Grond die eventueel van tevoren is verwijderd dient minimaal 1 meter van de bouwplaats afgevoerd te worden en mag niet in de looppaden van de bouwers opgehoopt liggen. Indien de bouwers vinden dat er, om wat voor reden dan ook, sprake is van een te gevaarlijke situatie zullen zij dit aan opdrachtgever kenbaar maken. Hierop kan besloten worden om tegen uur-calculatie het terrein bouwvriendelijk te maken, of om niet te plaatsen en terug te komen als het terrein door opdrachtgever is aangepast. Wel zullen dan de voorrijkosten in rekening worden gebracht.

Het bouwterrein dient “bouwrijp” te zijn; vrij van obstakels zoals straatwerk, funderingen, puin, wortels, bomen, oude schutting en leidingwerk in de grond. Indien de bouwers het terrein eerst bouwrijp moet maken, dit houdt in: bovenstaande obstakels verwijderen, zal hiervan melding gedaan worden bij opdrachtgever en zal dit tegen nacalculatie uitgevoerd worden.

Het bouwen van een schutting houdt het volgende in:

Het uitzetten van de lijn, het uitgraven of boren van de gaten, het zetten van de palen en het aanbrengen van de (beton)elementen. Daarna het stellen van de schutting. Voor alle andere werkzaamheden zoals herbestraten en tuinaanleg is van veen schuttingen® niet verantwoordelijk, tenzij anders overeengekomen.

Op de bouwplaats dient stroom en in sommige gevallen water aanwezig te zijn.

Uitzetten van de schutting:

Bij het uitzetten van de lijnen en peilen dient opdrachtgever aanwezig te zijn. De uitzetting dient in samenspraak met opdrachtgever gedaan te worden, of opdrachtgever dient van te voren de lijnen alsmede de hoogte van de schutting uit te zetten. Op het moment dat de lijn definitief uitgezet is dient de opdrachtgever hier een akkoord voor te geven. Wij plaatsen de schutting op de door u gewenste plaats, mocht het geval zich voordoen dat bij graafwerkzaamheden schade ontstaat aan kabels en/of leidingen dan kan van veen schuttingen® hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Fundatie:

De palen komen circa 70 cm diep te staan (onder het maaiveld). Indien gewenst kan op het moment van plaatsen geadviseerd worden om een betonvoet aan de palen te storten, dit is vooral nodig wanneer er sprake is van hoge water stand of als de aarde uit (natte) klei bestaat. Indien u zelf voor betonmortel zorgt storten wij deze kosteloos aan de palen. Indien de schutting begint of eindigt tegen uw woonhuis, schuur of andere bebouwingen, wordt er geen paal bij de bebouwing geplaatst. Dit is meestal niet mogelijk door de fundering van de woning

Garantie:

Beton: Wij geven 15 jaar garantie op al onze met betonproducten. Beton is een natuurproduct, waarbij het voor kan komen dat er kleine luchtbellen in het product zitten. Ook het verkleuren van het beton valt niet onder de garantie. Betonproducten worden gemaakt door vermenging van zand, grind, cement en water. Zo gezien dus een volkomen natuurlijk product. Bij beton kan cement een chemische reactie aangaan met water, waardoor vrije kalk wordt gevormd. De kalk zet zich op het betonoppervlak af als witte uitslag (kalkuitbloeiing). Dit verschijnsel hoort bij de productie van beton en verdwijnt vanzelf door het weer of door slijtage. Kalkuitbloei wordt niet als klacht geaccepteerd. De Combi betonpalen zijn niet leverbaar als eindpaal en de korte Combi betonpalen niet als hoekpaal. Standaard worden de betonpalen met of zonder sierbol geleverd, dit is afhankelijk van de voorraad. Indien u specifiek een sierbol op de palen wilt, dient u dit tijdig aan te geven.

Onder de garantie valt:

– Grove scheuren of gaten in de materialen.
– Spontaan kapot knappen van het beton (niet door de druk bij hoogteverschillen).
– Betonrot.

Hout: Wij geven 10 jaar garantie op al onze geïmpregneerde schuttingen en 15 jaar garantie op onze Bankirai producten. Ook hier geldt dat het een natuurproduct is. Bankirai heeft de eigenschap tot bloeden wat bruine vlekken geeft op onderliggend werk, dit is soms na enkele maanden weer verdwenen. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen, maar desondanks kunnen er haarscheurtjes ontstaan. Hier kan helaas geen garantie op gegeven worden, omdat wij van tevoren niet kunnen bepalen hoe het hout zich ontwikkeld in de loop van de tijd. Hardhout dankt zijn duurzaamheid o.a. aan specifieke inhoudsstoffen. Overtollige inhoudsstoffen kunnen bij blootstelling aan weersinvloeden echter worden uitgespoeld (uitbloeden) en moeilijk te verwijderen vlekken op omliggende delen achterlaten. Bij niet poreuze materialen kunt u vaak een groot deel van de vlekken verwijderen met een chlooroplossing. Het uitbloeden en verkleuren van de onderliggende materialen valt niet onder de garantie.

Onder de garantie valt:

– Grove scheuren in het materiaal.
– Productiefouten
– Houtrot.

Montage 1 jaar: Onder de garantie valt:

-Wij geven geen garantie op stormschade.

Afwerking: van Veen schuttingen® heeft zich gespecialiseerd in het zetten van schuttingen. Hier is ook de meterprijs op gebaseerd. Wij werken alleen de schutting af. Dit houdt in dat u zelf de (vrijgekomen) grond rondom de schutting af moet voeren, alsmede de afwerkingen zoals herbestrating en tuinaanleg. Het probleem dient altijd direct gemeld te worden. Afval materialen sorteren wij voor u deze dient u zelf te deponeren of af te voeren.

stuur ons een email

    Stel hierboven een algemene vraag
    Voor offerte aanvragen kies hieronder de juiste schutting:

    Standaard Houten Beton Schutting

    Semi Luxe Schutting

    Luxe Schutting